Å sveve på en rosa (eller gul/hvit/lysebrun) sky

Jeg har tidligere skrevet et innelgg om å fluffe proteinpulver og bær (se: Å sveve på en rosa sky), men det er måneder tilbake i tid nå, og siden det har jeg skaffet meg et vell av fluffeerfaring. Siden jeg er og blir litt i overkant opptatt av at ting skal være oversiktlig, pent og ryddig (ja, jeg sorterer vektskivene jeg rydder på senteret om kvelden), har jeg i lang tid villet oppdatere fluffefremgangsmåten for å kunne henvise til noe jeg ikke er flau over. Her kommer det altså: Fluff for n'te gang. Dere som er kraftig lei (jeg bebreider dere ikke) kan bare lukke nettleseren deres nå, og jeg lover å ikke plage dere noe mer. Dere andre: Ta en skjefull fluff og les videre.

Denne typen fluff er nokså forskjellig fra den beryktede fitness-eggehvitefluffen, som ikke kan kalles mat, men i beste fall vomfyll. Jeg har aldri vært noen stor tilhenger av mat med for mye luft i, men jeg er likevel glad i mat med volum. Med denne kan du bestemme smak, konsistens og luftighet (hvis det er et ord), slik at fluffen blir fullstendig etter dine preferanser. Nok fluffepromotering.

Til dette trenger du først og fremst én avgjørende "ingrediens"; en elektrisk mikser. Det trenger ikke å være noe fancy noe (selv om jeg bruker min elskede KitchenAid), så lenge den er i stand til å vispe krem. En vanlig miksmaster gjør trikset.

Deretter den spiselige delen: En proteinfluff består av to hovedingredienser; proteinpulver og bær/frukt. I tillegg kommer andre tilsetninger; gjerne litt melk, søtning (stevia, sukrinmelis, saft) og smakstilsetninger (essenser, granateplepulver, saft).

GENERELL FREMGANGSMÅTE:

1) Bærene må være frosne, eller delvis frosne. Jeg pleier å ta dem opp fra fryseren og putte det rett i miksebollen, etter å eventuelt ha hakket dem i litt mindre biter først. Jeg synes nemlig det er best når fluffen er skikkelig kald, som iskrem. Du må gjerne putte de andre ingrediensene og miksebollen selv i fryseren litt for å forsikre deg om at alt er kaldt, men min fryser er for liten til å romme den gigantiske bollen.

2) Ha proteinpulver, bær og melk sammen i miksebollen (pass på å bruke en stor nok bolle), i tillegg til eventuelt andre ingredienser. I bollen under er det ca 200 g smoothiemiks med banan, ananas og mango, 25 g proteinpulver (myseprotein med cookes and cream-smak), en skvett (1/4-1/2 dl) melk og litt saft med ferskensmak. Søtning kan du smake til med senere om du er redd for å bruke for mye.

3) Miks i vei!

4) Fortsett å mikse til du har ønsket konsistens. Jo lenger du fortsetter, jo luftigere blir det. Stopper du litt tidligere, får fluffen mer softiskonsistens, og det er denne fluffen jeg liker best :) Du kan se av bildet over at jeg brukte myseprotein, og at fluffen derfor er løsere i konsistensen enn om jeg hadde brukt kaseinpulver (mer om det følger).

Med topping blir det ekstra bra! Her med "Honni-Korn": Puffet ris ristet i ovnen med et par ss sukrin.

Put some berries on your berries? Aldri feil!

Bringebær og sjokolade? Yes please.


Storfavoritten (selv om det er vanskelig å velge en favoritt blant hjertebarna sine) er og blir bananfluff med peanøttsaus (peanøttproteinpulver, peanøttmel, salt, sukrin og melk). OMG så godt!

Nå en nærmere titt på ingrediensene! Det fungerer med alle typer bær og proteinpulver, så langt jeg har forsøkt, men det er (som med det meste) noen typer som fungerer bedre enn andre:

BÆR/FRUKT:

 • Bringebær er en storfavoritt.
 • Jordbær er like herlig.
 • Blåbær for å fortsett rekken av bær.
 • Hvilke som helst andre bær du måtte ønske (blåbær, bjørnebær, solbær, rips, tyttebær - bare fantasien setter grenser).
 • Banan er noe for seg selv! Ingenting, og da mener jeg ingenting, slår bananfluff for min del. Det får helt amazing konsistens, og blir helt som softis. Åh, som jeg elsker bananfluff...jeg kunne skrevet et helt innlegg om bare den (og det tror jeg for så vidt jeg nesten har gjort også) 
 • Gresskar. Jepp, jeg har fluffet gresskarpuré, riktignok sammen med banan ;)
 • Mango og ananas - i kombinasjon fordi jeg kjøpte smoothiemiks med mango, ananas og banan. Tropisk fluff!
 • Andre frukter fungerer sikkert også, så lenge de er myke. Prøv med eplesyltetøy! Det skal jeg gjøre en gang jeg får ånden over meg til å koke et eple eller to og lage eplepaifluff med eplepaikrydder!
 • Og selvfølgelig kombinasjoner av alle de overnevnte.
 • Det er også mulig å fluffe kun proteinpulver uten bær, men det har jeg ikke prøvd selv enda.

 

Jeg sier det bare én gang til: Del opp bananer og putt i fryseren klar til fluffing nå, for hvem kan vel motstå noe som smaker enda bedre enn den herligste, kremete softis, og i tillegg er et unevnelig antall ganger sunnere? Ikke nøy deg med én banan heller: Jeg fluffer alltid minst to, så kan jeg utsette vemodet som kommer hver gang jeg inneser at det er tomt i bollen...

Ingen kan vel komme og si at de ikke har lyst til å slikke denne banan-cookies-and-cream-vispen?

PROTEINPULVER:

 • Kaseinpulver er det klassiske fluffepulveret. Det gir mye mer hold til fluffen, slik at den holder seg uten å smelte sammen i en haug
 • Myseprotein (whey), som de aller fleste proteinpulvere består av, gir en fluff som kollapser raskere og blir løsere i konsistensen. Jeg har null problemer med å fluffe myseprotein, men jeg har fått tilbakemelding fra en annen person som hadde problemer med det.
 • Blandingsprotein (blanding av myse og kasein) er et billigere alternativ til den dyrere kaseinen, og jeg fluffer mest med forskjellige typer av dette.
 • Sjekk for eksempel ut proteinpulverguiden min om du trenger tips!

 

BLANDINGSFORHOLD:

Dette er egentlig ikke så ekstremt nøye. Mine blandingsforhold varierer fra gang til gang, men som regel har jeg ca 10 g proteinpulver per 100 g bær. Det vil si at om jeg lager fluff av 300 g bær tilsetter jeg 30 g proteinpulver. Bruker jeg banan har jeg noen ganger litt mer proteinpulver i, med kanskje 30 g pulver til 200 g banan.

Men du kan også bruke selve fluffen som topping! På pannekaker...

...eller på vafler.

Takk for oppmerksomheten! Beklager at hvis jeg plager vettet av dere. Nå skal det fluffes!

μ

^-^

86 kommentarer

Kristine101

30.03.2012 kl.12:38

Har enda ikke prøvd denne berømte fluffen, men NÅ skal jeg gjøre det!!! Herlighet så fantastisk godt det ser ut!!!

GOD PÅSKE TIL VERDENS BESTE BLOGGER!

Anne

30.03.2012 kl.13:00

Jeg har heller ikke prøvd meg på denne fluffen, selv om jeg har hatt lyst mange ganger! Tusen takk for at du oppdaterte den enda en gang :D Det ser jo helt fantastisk ut! Dette blir kanskje et dumt spørsmål, men jeg lurer på hvor mye det har og si hvilken smak man har på proteinpulveret og hvilken smak som passer til hvilke bær/banan? Jeg venter på en vanilje og en sjokolade i posten så håper jeg kan få brukt noen av disse? :)

Er stadig innom bloggen din, du er jo så inspirerende og flink! :) Ha en riktig god påske!! :)

Vilde Sofie

30.03.2012 kl.13:03

Kristine101: Det synes jeg du skal gjøre! Dette var jo en siste krampetrekning fra min side for å pushe den på dere som enda ikke har fått ræva i gir og testet den ut ;)

God påske til deg også! Tusen takk for at jeg får ha deg som leser. Jeg er heldig, jeg :)

Mia

30.03.2012 kl.13:06

Fluff kan brukes til alt! Nam, tror jeg snart på gå hjem fra skolen for å bake noe, blir så fristet her, tihi=) God helg!

Vilde Sofie

30.03.2012 kl.13:09

Anne: Så koselig å høre :) Og det finnes ingen dumme spørsmål (det eneste dumme ville være å ikke stille dem, noe som jeg er fæl til å gjøre fordi jeg er redd for å virke dum - aldri mer!;). Jeg har faktisk hatt akkurat samme "problemstilling" og tenkt at det bare kan være vaniljesmak, bringebærsmak og lignende som kan passe med bær, mens jeg har prøvd sjokoladesmak med banan. For det meste bruker jeg cookies and cream-pulver med alt, da, fordi jeg har et som jeg er så glad i. MEN i går prøvde jeg meg på jordbærfluff med sjokoladekaseipulver, og gjett hva! Det ble helt fantastisk perfekt! Jeg hadde trodd det skulle blir merkelig, men jeg kunne ikke smake sjokoladesmaken i det hele tatt. Det det derimot ble, var fyldig, godt og skikkelig stivt, med kanskje et hint av karamell? :) I alle fall ble det bra!

God påske til deg også! Håper det blir en strålende fin en, hvor enn du er :)

Mira

30.03.2012 kl.13:16

Du er en fluffe-dronning du! :) Mmm!

linn

30.03.2012 kl.13:23

Weee har akkurat gjort min første iherb bestilling :) så nå blir det fluff så fort pakken kommer!!

Ida

30.03.2012 kl.13:33

Nå må jeg virkelig få rævva i gir og teste ut dette. Ser jo så utrolig godt ut!

God påske!

Kamilla K

30.03.2012 kl.13:37

Du er virkelig mesteren av dette. Skal prøve meg på bringebær-og bananfluff i helgen! Skal bare få bananen(e?!) i fryseren først! :) Bruker KitchenAid(<3<3<3) selv, og lurer bare på om du bruker vispen fra starten av? Den takler de frosne bærene greit?!

Vilde Sofie

30.03.2012 kl.13:40

Kamilla K: Ah, en fellow KitchenAid-lover :) Jeg kjører igang med vispen fra starten av, ja, og det fungerer kjempebra. Jeg pleier ofte å hakke opp jordbærene eller bananbitene litt først, om jeg bruker noe av det, men bruker jeg bringebær lar jeg dem være hele. Jeg kjører mikseren på lav til middels fart først, til det har blitt litt jevnere i konsistensen, før jeg kjører på med full hastighet til den er ferdig :)

Kamilla K

30.03.2012 kl.13:51

Ah, takk for raskt svar! :) Nå har jeg fått så gode instrukser av deg at jeg ser veldig frem til min første fluff i helgen! :D

Rebecca

30.03.2012 kl.14:15

Jeg pleier alltid å mose med stavmikser først og deretter vispe..men tror jeg skal prøve metoden din neste gang, i kjøkkenmaskinen it is^^ Jeg elsker fluff <3

Hanne

30.03.2012 kl.15:14

AHA! Du oppklarte nettopp en hel del! Jeg har nemlig klart å misforstå innleggene dine om fluff, og trodd du brukte eggehviter. Og personlig blir jeg kvalm av å spise luft og rå egg om dagen, så jeg har tenkt at "dette er ikke noe for meg". Men du bruker jo BÆR! Du har rett og slett laget en smoothie-fluff! Jeg DIGGER deg =D

Annette

30.03.2012 kl.15:35

Ser at jeg må få prøvd en skikkelig fluff snart:D dine har jo perfekt konsistens og farge :) kan man bruke chocorite protein pulveret til det?

Ønske deg en strålende start på påsken og god fredag <3

Cecilie Lykke

30.03.2012 kl.15:45

Dette MÅ jo prøves. Tidenes reklamering av fluff i hvertfall :-)

30.03.2012 kl.16:32

vi blir jo ikke lei av fluff!! naaaam

Sunn mat og trening

30.03.2012 kl.17:26

Jeg er i mitt fluffeess om dagen, så her er det bare å kjøre på med fluffing til det tyter ut av ørene mine og dine!

Jeg pleier å mose bærene med en stavmikser først, hvis ikke blir de hvite kjøkkenflisene mine rosa.. Bær til alle kanter! Bananen er litt snillere sånn da :)

Du visper enda lenger enn meg. Jeg liker den helt kremete, uten noe luft! Mikser kanskje 20 sekunder eller noe, men nå er jo mine bær stavmikset da så det går jo litt fortere ;)

Nå har jeg bare prøvd å fuffe med Chocoritepulveret og kasein, og jeg synes fluffen blir mer kremete og klissete med whey, og mer luftig med kasein. Jeg bruker som regel 70/30 av hver.

Og hvis jeg skulle velge hvilken sky jeg ville sveve på så hadde det vært den lysebrune selv om den kanskje ikke er like fin som den rosa, så er den veldigveldig god :) Også vil jeg jo være på samme skyen som deg da, og jeg mistenker at du hopper opp og ned på den lysebrune! :-)

Chassi

30.03.2012 kl.18:10

Vær så god for oppmerksomheten. Jeg fikk tusen gode tips så jeg føler at gleden er på min side. Jeg har bare prøvd med banan enn så lenge, og aldri med PEANØTTSAUS!!!! :o

Oi oi. God påske, fine Vilde!

Silje M

30.03.2012 kl.19:58

Heihei!:) Lagde bananpannekakene dine:) Men hadde i gulrot isteden for banan. Hadde ikke banan. Å brukte den toffee essensen. Demble bra:D:D God Helg Og God Påske

kristine eller noe sånn

30.03.2012 kl.20:01

tusen tusen takk for dette innlegget! passet perfekt :) nå skal det fluffes! tilfeldigvis ligger det en banan i frysert og et cookies&cream pulver i skapet... its destiny! og du har en veldig fin kjøkkenmaskin må jeg si. jeg ønsker meg en slik til brylluppet mitt hehe.

Lily

31.03.2012 kl.04:39

Halleluja for et innlegg - TUSEN TAKK! Den skal DEFINITIVT bokmerkes for å si det sånn :) Elsker når folk faktisk går litt i dybden, samt bruker tid og legger litt energi i innlegget! Supert, absolutt supert!

Du må gjerne eksperimentere med en skikkelig god sjokoladefluff også, aller helst uten bær! :) Altså noe som kan ligne på sjokoladeis - å fy som jeg elsker sjokoladeis! *sikle*

it's training

31.03.2012 kl.11:15

Nå MÅ jeg virkelig fluffe litt ! :D

Julie

31.03.2012 kl.14:23

Går det ann å fluffe uten proteinpulver? Altså bare bær, melk og smakstilsetning?

Ida

31.03.2012 kl.14:24

Kommentar nr. 2: Lager fluff i dette øyeblikk. Gleder meg til å smake! Men et spørsmål: hvor kjøper du myseprotein med cookies and cream-smak? Vil prøve!

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:29

Julie: Nei, du må ha proteinpulver for at denne typen fluff skal fungere :)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:36

Ida: Jeg brukte twinlab sitt, kjøpt på iHerb. Men det skal sies at jeg ikke er så veldig fan av det - det smaker litt syntetisk etter min mening. Jeg vet at det er mange andre som liker det, da, så du må ikke la deg skremme av det ;)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:38

it's training: Det synes jeg du skal gjøre :) Gleder meg til jeg kommer hjem, så JEG kan fluffe! ;)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:39

Lily: Yay! Så glad jeg blir for å få kommentarer fra folk som setter pris på det jeg gjør, og som er like glad i dypdykk som jeg! :D

Jeg skal prøve på sjokoladefluff, jeg. Jeg vet Therese har drevet med den slags, men jeg skal få testet det ut så fort jeg kan ;)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:47

kristine eller noe sånn: Så heerlig :) KitchenAiden min er mitt elskede kjæledyr. Hvem bryr seg om at det finnes andre kraftigere maskiner på markedet når man kan ha denne som er så nyyydelig pen? ^^ (Den er kraftig nok så det holder også, da;)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:48

Silje M: Oi, gulrotpannekaker :) Det høres godt ut! Glad for at det ble bra, da, og jeg anbefaler å prøve dem med banan en gang i fremtiden også ;)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:49

Chassi: Bananfluff med peanøttsaus altså... <3

God påske!

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:54

Sunn mat og trening: Her fluffes det som bare det også. Fluff er virkelig den nye grøten! ;)

Så smart å mose bærene med stavmikser først. Det kan jeg tenke meg er litt snillere mot kjøkkenmaskiner og kjøkkenvegger ;) Min er jo ganske kraftig, så jeg tror det går greit, og med beskyttelseslokk er jeg (nesten) kvitt spruteproblemet også (selv om det blir litt gris her og der likevel).

Jeg har hatt en periode hvor jeg pisket mye mindre, men nå har jeg gått over til å piske mer. Går i bølger som med det meste.. Men på bildene gjorde jeg det mest for å illustrere hvor stort det kan bli. Softis er best! Du har rett i kasein/whey-konsistensene. Helt enig. Men kasein gir mer hold ttil det luftige, så jeg digger egetnlig den. Tror jeg skal skaffe meg et vaniljekaseinpulver snart (eller: jeg VET jeg skal, så fort som mulig...pengesluk...).

Jeg hopper opp og ned på den lysebrune skyen så mye at jeg er redd for å falle igjennom! (La oss håpe den er laget med kasein, så jeg har litt mer hold å gå på...) Venter på deg :)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:59

Anonym: Ikke sant? Velkommen i klubben for oss som aldri blir lei av fluff! :D

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.14:59

Cecilie Lykke: Det er på tide nå, ja ;) Jeg vet å reklamere for det jeg liker!

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.15:00

Annette: Har du ikke prøvd enda, altså? Da må du jo virkelig gjøre det! Kanskje det blir den neste dillen din? ;) Du kan fint bruke chocorite, men da blir den mykere i konsistensen siden det er whey. Jeg liker den best med kasein, men det er bare smak og behag :)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.15:16

hanneopsahl: Så da, ja. Der var det verdt å skrive innlegget! :) Smoothie-fluff - yep, det er nettopp det det er! Takk for at du satte ord på det :D LAg fluff nå, jente!

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.15:18

Rebecca: Fint å teste ut litt forskjellig :) Fluff er bra uansett <3

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.15:18

linn: Hurra! Se fram til utallige flere pakker, for når du har startet, går det ikke an å slutte ;)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.15:19

Mira: Takk ^^ Jeg liker den tittelen :)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.15:20

Mia: Mmmm, herlig :)

Oda

31.03.2012 kl.16:40

Endelig en skikkelig god forklaring på "how to fluff".

Selvom jeg er gangske sikker på at jeg sa HÆ? når jeg så man skulle bruke en vanlig kjøkkenmixer og ikke en blender, så funka de jo :D

Kan herved meddele at en fluff laget på masse bringebær, litt blåbær og vaniljeprotein er DIGG!!

Jeg kommer til å ha fluffdilla i sommer! Det smaker som en ordentlig digg sorbetis! Yummi!

vitavictus

31.03.2012 kl.20:58

Heihei! Du er jo virkelig dronningen av fluff, du! Jeg trodde jo lenge at fluff bare skulle bestå av eggehviter.. Nå ble jeg glad!

Men jeg klarte ikke å lage fluff, jeg :( Tror kanskje det var noe gale med maskinen min.. Ingredienser spratt overalt, og jeg ble til og med så stressa at jeg dunket hodet i et skap og begynte å blø. masse.

Men til slutt smakte den litt godt da i hvertfall.

Hehe. Det var dagens lille fortelling. Ha en fantastisk lørdagskveld! :)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.21:19

vitavictus: Jeg lo og syntes synd på deg på samme tid da jeg leste fluffehistorien din. Du er vel søt :) For å unngå at alt spretter overalt, kan det være en fordel å mose det litt med stavmikser først, kanskje? Jeg vet jo ikke hva slags kjøkkenmaskin du brukte (som det var en miksmaster eller en stor maskin), men det kan sikkert være en fordel i alle fall. Eventuelt kan du forsøke å dekke bollen litt med et kjøkkenhåndkle som du holder halvveis over til den får mer kremete og mindre "sprettete" konsistens. Om fluffen blir flytende og ikke fluffy, var det kanskje for mye væske i den, eller bærene var for lite frosne? Det er også lettere å få til med kasein enn whey. Ikke gi opp - prøv igjen! ;)

God lørdagskveld! Og takk for at jeg nå har oppdaget en ny, fin blogg å lese :)

Vilde Sofie

31.03.2012 kl.21:21

Oda: Åh, så fantastisk at du har hatt nytte av det, og at jeg har kunnet bidra til å sette enda en fluffer til verden! :D

Lykke til med sommerfluffen! ;) Jeg skal lage meg en kveldsbananfluff til kveldsmatdessert om noen få strakser ^^
fluffet så fantastisk godt ut! :D

Maja

01.04.2012 kl.00:40

Ååååååååh nå MÅ jeg faktisk prøve å fluffe snart. Jeg har jo alt som trengs, og elsker smutti/sorbet/is, så jeg skjønner ikke helt hva jeg venter på.. At du skal komme å lage til meg kanskje..? Neida, jeg skal nok klare det sjøl nå :) Takk for how-to-do-it-liste for dummies!!

Og du, en ting til sånn på tampen; HVOR kan jeg få tak i slike flotte lange t-skjeer som du har på det øverste bildet? :)

På tampen2; jeg liker bloggen din veldig godt, er innom hver dag, men er ikke noe flink til å kommentere dessverre.

Natta :) eller god morgen!

Kristine101

01.04.2012 kl.19:47

NÅ har jeg endelig tatt til fornuft og fluffet sånn ca hele dagen! Oooog Haaaallelujaaaa!! Hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Nesten litt irritert for alle fluffene jeg har gått glipp av.....MEN veldig glad for at jeg endelig fikk ut fingern og slang meg på fluffern jeg også!!!

Dessuten bladde jeg meg gjennom sånn ca hvert eneste innlegg på bloggen din igår (hoho) OG endte med og skrive ned alt jeg skulle lage. Jeg startet med Sjokoladekaken med peanøttkrem - du er et GENI! SYKT DIGG!! Og idag lagde jeg mandelbrød til frokost og serverte herligheten til familien! Vi nammet i oss begge brødene jeg lagde, så blir pent nødt til å bake flere!!!! Tuuusen takk for så mange fantastiske oppskrifter! Håper du har hatt en fantastisk helg! :)

Vilde Sofie

01.04.2012 kl.20:16

LovelyLiller.com: Mm :) Prøv! Helt eggefritt og vegansk og alt du måtte ønske ;)

Vilde Sofie

01.04.2012 kl.20:19

Maja: Ja, nå har du ingen unnskylding for å la være ;) Hehe. Jeg kan nesten garantere at du kommer til å like det når du er glad i smoothie, sorbet og is ^^

Skjeene har jeg kjøpt på Søstrene Grene en gang tidligere i vinter eller før jul (jeg husker ikke helt). Det er en genial butikk! Så billig og bra! Jeg tror de skjeene kostet meg type 3 kr stykke. Skulle bare ønske jeg hadde kjøpt flere...

Tusen takk for så koselig kommentar! Jeg er glad for å ha deg som leser, selv om du ikke kommenterer så ofte (men jeg blir glad for kommentarer også, da ;). Det er fantastisk bare å vite at noen liker det jeg gjør :)

Vilde Sofie

01.04.2012 kl.20:24

Kristine101: Åååå, så fantastisk å høre! :D Jeg har ikke angret et sekund på at jeg prøvde ut fluff første gang. (Bortsett fra kanskje når jeg er så fluffemett at jeg kunne forveksles med en stor bomullsdott selv...eller, nei, forresten, ikke da heller;)

Du bare er helt fantastisk. Jeg kan ikke helt tro at jeg fortjener slike gode ord, og jeg er jo langt fra noe geni. Men tusen, tusen takk i alle fall. Tusen takk for nydelige deg! <3

Sara Martinsen

01.04.2012 kl.22:22

Har du bare frukt, proteinpulver og melk i? Ikke eggehvitter? :-)

Går det an å få de like luftige uten kaseinpulver? og hvor mye koster det for kaseinpulver?

Elsker bloggen din forresten! :-)

Vilde Sofie

01.04.2012 kl.23:30

Sara Martinsen: Takk for det :)

Nei, ingen eggehviter, bare det som står i oppskriften over ;) Det er ganske så magisk, egentlig! Jeg skrev også der at det blir stivere og mer holdbart med kaseinpulver. Med whey blir "smelter" fluffen raskere, altså synker sammen og mister formen, men det er like fullt god fluff, altså. Dersom du har whey kan du jo prøve med det først, og om du liker det kanskje investere i kasein? Jeg har kjøpt et par på gymgrossisten (http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/100-casein-gold-standard) som koster 299 kr for 908 g (tilbud nå, som jeg ikke vet hvor lenge varer). Jeg har sjokolade fra før (veldig godt!) og har nettopp bestilt vanilje ;)

Tusen takk igjen og god palmesøndagsnatt :)

Nina

02.04.2012 kl.15:18

Etter dette innlegget måtte jeg bare gi fluffen en ny sjanse, og denne gangen ble den vellykket! Utrolig godt, og sunt! Tusen takk for inspirasjon! :D

Vilde Sofie

03.04.2012 kl.19:36

Nina: Så braaaa! Det gleder fluffehjertet mitt ^^

Sunn mat og trening

05.04.2012 kl.08:57

Neida Vilde, vi kan jo ha fluff OG grøt! Ingen grunn til å måtte velge! :)

Ja, vel jeg har jo den store kenwood, men bollen er så gigastor og tar opp hele oppvaskmaskinen, så jeg bruker som regel en mindre bolle og stavmikser + håndmikser. For lat som jeg er kan jeg da bare slenge alt i oppvaskmaskinen ;) Men nå har jeg ødelagt ballongvispen min takket være overobsessiv fluffing.. Så nå må jeg fader rullan meg vaske gigabollen x ganger daglig.. :) Og kan du gjør meg en tjeneste og fluffe kun mango med vaniljeprotein? Vil dele smaksopplevelsen med deg nemlig. Det var f.a.b.u.l.o.u.s.!!

Vispen på Kenwood og Kitchen Aid er jo tilnærmet lik.. Og det er like gøy vær gang å prøve å slikke den. Stikke tungen inn mellom alle "ståltrådene". Hehe, bare jeg som gjør det?

Men noe beskyttelseslokk har jeg ikke!!??

Apropo vaniljekasein så har jeg hørt mye bra om Optimum sine. Jeg vil ha det i cookies & cream, men det er jo ikke å oppdrive i Norge..?? Kanskje i Sverige?! Enn så lenge så tror jeg kanskje jeg skal prøve meg på det i sjokolade faktisk! Men de er litt dyre da, men det er jo en investering i egen lykke(forteller jeg meg selv) så da er det jo velbrukte penger ;)

God skjærtorsdag da Vilde. Du vet i dag var Jesus siste måltid, så jeg ser det som vår plikt å fluffe som det var "no tomorrow" i dag. Jeg hamstret frossen frukt og bananer i går.. Må jo overleve hele to dager uten matbutikk. Det er krise for en som er på butikken mist to ganger om dagen!

Okei.. hehe.. God torsdag da søta :)

Asta

06.04.2012 kl.00:12

Jeg - må - ha - fluff - veldig - snart! Egentlig vil jeg leve på fluff så fort jeg er tilbake fra hytta (med kenwood!), men jeg har jo ikke med meg fluffingredienser :( funker det med bare bær, eller er ikke det verdt forsøket? Hmm, kanskje dette blir den gylne anledningen til å kjøpe seg vaniljekasein i Oslo og fluffe meg gjennom tirsdag og onsdag?

Sigrid

09.04.2012 kl.17:45

Herlig oppskrift! Jeg har bare sett oppskrifter med eggehviter før, men denne måtte prøvest fort! Banan med sjokoladeprotein, nydelig :) Og forresten, <3 kitchen aid <3 (vi har samme farge også :) )

Vilde Sofie

09.04.2012 kl.19:01

Sigrid: Det er den fiiineste kjøkkenmaskinen i den fiiineste fargen, ikke sant? <3 Jeg vurderte fargene lenge, og helte faktisk mot rød en stund, men kremhvit ble det :)

Bananfluff med sjokoladeprotein. Jeg sier bare én ting: GLED DEG! :D

Sigrid

09.04.2012 kl.23:48

jaa, den er nydelig! Haha, jeg også vurderte rød, men ble kremhvit :p

Banan med sjokolade var kjempegodt, måtte fluffe litt til senere; skogsbær med sjokolade og sukrin! Endelig en lett måte å bli kvitt søtsuget på :p

Må prøve noen flere av oppskriftene dine en annen dag, er såå mye som frister!

Vilde Sofie

10.04.2012 kl.08:33

Sigrid: Hihi, vi har enda likere smak, vi da. Rød er kult, men jeg føler den kremhvite er litt mer elegant og understated stilig! ;)

Fluff er genialt! Velkommen på fluffebølgen. Det passer jo perfekt nå som det går mot varmere tider, for det er jo omtrent som en stoooor bolle iskrem! :D

cath

16.04.2012 kl.10:23

WOW! Der tok du pusten fra meg! Så ufattelig deilig det så ut. Ahh sukk! Tror jammen jeg må prøve ut denne. Og ikke minst fluffene dine ;)) wow. For en mandag dette ble :))

Helene

17.04.2012 kl.17:30

TAKK for denne fantastiske oppskriften! Lagde akkurat min første bananfluff og den ble nyyydelig! Har ikke ord. I'm in fluffheaven!

Vilde Sofie

18.04.2012 kl.08:42

Helene: Ååååå :) Nå gjorde du meg glad! ^^

Vilde Sofie

18.04.2012 kl.08:53

cathrinedani: Hihi. Jeg håper du hr begynt å puste igjen nå, da, for ellers er det litt dumt... Neida, for en dårlig spøk, men jeg håper i alle fall du har fått fluffet deg litt!

Kristin

20.04.2012 kl.18:34

Første gang jeg kommenterer her, men jeg må bare si at jeg har nylig kommet over bloggen din og elsker den! :) Du gir oss både flotte matbilder (som frembringer sultenhet :P ) og fine tekster.

Fluffeinnlegget ditt har vært bokmerket en liten stund, og i dag skulle fluffeherligheter prøves ut. Det ble banan og bringebær....og du heidrande du så godt det ble!!!! :)) Jeg hadde bare Bakepro tilgjengelig, men det funket som bare det altså! Mye bedre enn eggehvitefluffer!

Vilde Sofie

23.04.2012 kl.20:37

Kristin: Tusen takk for det! Så glad jeg ble nå :) :) :)

Fluff med bakepro - for en oppfinnsomhet! Det hadde jeg ikke trodd skulle fungere, men hvordfor ikke? Kjempesmart, altså! Jeg liker'e :D
we love the fluff!! :D

Emilie

26.04.2012 kl.20:50

Kan man bruke miksmaster? :p

Emilie

26.04.2012 kl.20:52

Så du hadde skrevet det. Men har du noen tips ved å bruke sjokoladeprotein? Hvilke bær som det er godt med? :)

Vilde Sofie

26.04.2012 kl.21:12

Emilie: Miksmaster skal fungere fint, ja, men jeg har riktignok aldri prøvd det selv. Jeg synes faktisk sjokoladeprotein er best med alt ;) Jeg pleier å bruke det med jordbær, med banan, med mango... Spesielt klassiske sjokoladekombinasjoner er vel med bringebær eller banan, men jeg synes som sagt det er godt med alt :D

truls

29.04.2012 kl.23:50

peanøttprotpulver og peanøttmel. hvor får du tak i det?

Vilde Sofie

30.04.2012 kl.13:03

truls: Det kjøper jeg på iherb.com - den hellige gral ;)

Lilli

04.05.2012 kl.23:12

hei ! :D kor får du tak i proteinpulveret?:)

Vilde Sofie

04.05.2012 kl.23:29

Lilli: Jeg kjøper kaseinpulver til fluffen på gymgrossisten, og da er dette i sjokoladesmak klar favoritt: http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/100-casein-gold-standard

:)

Ada

14.06.2012 kl.22:50

Har du prøvd å lage fluff med eggehviteprotein eller noe vegansk pulver?

Vilde Sofie

14.06.2012 kl.23:26

Ada: Nei, det har jeg ikke. Men jeg har erteproteinpulver stående under kjøkkenbenken, så jeg burde jo egentlig prøve det ;) Skal prøve å få gjort det og si fra hvordan det går :)

Har du? :)

Marte W

09.07.2012 kl.22:05

Nå har jeg nettopp lagd min første fluff!! Vaniljeproteinpulver, bringebær, jordbær, en melkeskvett, sukrinmelis og litt fun light, og jeg er FRELST! Herregud for en deilighet. Gleder meg til morgendagens fluffing allerede... :)

Ida

19.07.2012 kl.20:59

Jeg prøvde å lage fluff med banan og erteproteinpulver i dag, og det ble IKKE fluff, men det smakte godt da :-) Heldigvis kan jeg lage banansoftis med stavmikser/foodprocessor i det minste, så jeg får fortsette med det!

Vilde Sofie

21.07.2012 kl.21:17

Ida: Ah, moro at du prøvde, da. Jeg har liksom ikke kommet meg så langt (som det blir med endel ting). Banansoftis er jo DIGG uansett om den er fluffet eller ikke. Har tre dypfryste bananer i fryseren nå. Dessert!!! :D

Helga

13.09.2012 kl.20:34

Kjempe bra innlegg! Du plaget riktig nok ikke meg, har lett to kvelder nå etter et skikkelig proteinfluff-innlegg :D Er endelig i gang med å lage! Ellers veldig bra blogg også :)))

Nadine Olsen

05.02.2013 kl.12:25

Hei kom plutselig over fluff og lurte på en ting. Hvor kan en få tak i myseprotein med cookes and cream-smak ?? :)

Vilde Sofie

05.02.2013 kl.13:16

Nadine Olsen: Jeg har kjøpt det på gymgrossisten.no (http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/matrix-23-kg og http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/oh-yeah-protein-1090g). Det står visst at begge er midlertidig utsolgt der nå, men jeg regner med at de fortsatt tar dem inn (er sikkert bare å sende en mail og spørre). Ellers har du noen på iHerb, men husk på tollgrensa! Jeg kan tenke meg at dette er bra, siden jeg er storfan av sjokoladeversjonen av dette merket til fluff: http://www.iherb.com/Dymatize-Nutrition-Elite-Casein-Cookies-Cream-2-0-lbs-908-g/41670.

Ha en fin dag :)

Smith

01.06.2013 kl.20:04

sikkert første gutt/mann som kommenterer det innlegget her, men bare må si at det her var HELT GENIALT! satt og var sulten, men skulle ikke ha noe særlig mer kalorier, så søkte rundt på nettet og fant denne "oppskriften", reddet dagen :) Brukte blåbær, MyoProtein med SjokkoMocca smak og litt laktosefri melk! latterlig digg, smaker jo frozen yougurt!!

TAKK

Vilde Sofie

01.06.2013 kl.21:19

Smith: Så utrolig koselig kommentar å få! Det er helt utrolig hvor genialt og enkelt det er å lage fluff - og så fantastisk godt! Lykke til med fluffing videre. Det ligger masse kos foran deg der :D

Helene

18.06.2013 kl.12:25

Heei! Har du smakt gold standard casein i vaniljesmaken? Er denne god på smak? Har du evt noen andre vaniljeproteinpulver å anbefale? :-D Tusen takk for hjelp!

Vilde Sofie

28.07.2013 kl.16:31

Helene: Beklager altfor sent svar (igjen...huff). Jeg har faktisk smakt den, ja, og den er ikke så verst. Smaker kanskje som litt kunstig vaniljeis? Hmm..jeg husker ikke riktig. Det er kanskje ikke det beste jeg har smakt, men det er ganske godt :) Jeg har dessverre ikke smakt så mange andre vaniljeproteinpulvere (chocolate-gal, hehe), men Chocorite sitt (iHerb) er ganske så godt. Det er ikke bare myseprotein, ikke kasein, da.

Skriv en ny kommentar

Vilde Sofie

Vilde Sofie

23, Trondheim

Over gjennomsnittet begeistret for ørsmå partikler (snakker nanometerskala), trening, grøt, kjøkkenpusling, selvhøstede bær, egenproduserte gaver, MiniMy og Mr M.

Kategorier

Arkiv

hits